Skanska v České Republice
c

Budova Praga Studios se stane novým sídlem zdravotnické společnosti Edwards Lifesciences

Tisková zpráva 29.01.2019 13:30 CET

Polovinu nové administrativní budovy Praga Studios, kterou v Karlíně staví developerská společnost Skanska, obsadí zdravotnická společnost Edwards Lifesciences. Její nové kanceláře o celkové ploše 5 300 m2 budou rozmístěny celkem do tří pater. Budova je 5 měsíců před plánovaným dokončením z více než 60 % pronajatá.

Kancelářská budova Praga Studios, která po svém dokončení v květnu 2019 rozšíří trh kancelářských nemovitostí v Praze 8 o 11 800 m2 špičkových ploch třídy A, získala významného nájemce. Zdravotnická společnost Edwards Lifesciences si v projektu vyrůstajícím v Pernerově ulici pronajala celkem 5 300 m2, tj. přibližně polovinu budovy.

Jsme nadšení, že si společnost Edwards Lifesciences vybrala za své nové sídlo právě Praga Studios. Věříme, že zaměstnanci ocení jak špičkové pracovní prostředí a řadu technologických inovací, tak příjemné relaxační prostory na terase či nepřeberné množství ekologických řešení, která přispívají k trvalé udržitelnosti,“ uvádí Alexandra Tomášková, ředitelka Skanska Property Czech Republic.

Moderní prostory Praga Studios skvěle rezonují se základními hodnotami Edwards Lifeciences: technologické inovace a ekologicky udržitelný přístup se snoubí s tradicí a důrazem na kvalitu života. Jsem si jist že tento prostor v srdci Karlína je tím pravým místem pro nás,“ uvádí Ondřej Hlavička, ředitel českého zastoupení Edwards Lifesciences.

V budově Praga Studios bude sídlit také společnost Scott & Weber, poskytovatel vybavených kanceláří a coworkingových prostor, a v přízemí budovy otevře restaurace Spojka nabízející čerstvé masové, vegetariánské i veganské pokrmy. O zbývajících kancelářských plochách v budově se vedou intenzivní jednání.

Mottem administrativní budovy Praga Studios je spojení byznysu a umění. Novostavba navazující na industriální tradici pražského Karlína bude mít ve svém středu atrium vhodné pro umělecká vystoupení (koncerty, divadelní vystoupení a výstavy). Ta budou přístupná nejen pro nájemce, ale i obyvatele této městské části.

Moderní kancelářské prostory Praga Studios o celkové ploše 11 800 m2 jsou stavěny tak, aby splnily nejvyšší environmentální certifikaci LEED Platinum a zároveň nové hodnocení kancelářských budov s názvem WELL. To posuzuje interiér nemovitosti z hlediska jejího vlivu na zdraví a duševní pohodu lidí, kteří v ní pracují.

Pro nájemce Praga Studios developerská společnost Skanska vyvinula operační systém Connected by Skanska, který mimo jiné umožňuje snadný vstup do budovy pomocí mobilního telefonu, nabízí chytrý systém parkování včetně navigace na přidělené místo nebo aplikaci pro chytré telefony, která v sobě sdružuje veškeré služby v rámci budovy i v jejím okolí.

Kontakt:
Kateřina Eklová, Skanska Property Czech Republic
Tel: +420 605 306 786, e-mail: Contact

Markéta Miková, AMI Communications
Tel: +420 739 057 684, e-mail: Contact