Skanska v České Republice
c

Dobrovolníci ze Skanska podali ruku už popáté

Tisková zpráva 06.06.2018 14:35 CET

Na konci května proběhl ve Skanska pátý ročník firemního dobrovolnického programu Podej ruku. Během jednoho týdne se v jeho rámci zapojilo do dobrovolnických aktivit v Česku a na Slovensku 167 dobrovolníků.

Podej_ruku_2018

Jedinci z řad zaměstnanců Skanska se vypravili do mateřských a základních škol, komunitních a ekologických center i do domovů pro seniory. Pomáhali se zahradními pracemi, malovali interiéry, vyklízeli staré prostory, věnovali se drobným opravám a údržbě nebo uklízeli na veřejných prostranstvích. Celkem šlo o 19 dobrovolnických aktivit ve 12 českých a slovenských městech. Odpracovalo se přes 1 200 hodin.

Každý zaměstnanec Skanska si může ročně vybrat jeden den placeného volna strávený dobrovolnickou prací. Program kulminuje během týdne dobrovolnictví, který se letos konal od 21. do 25. května. Svůj dobrovolnický den si ale mohou zaměstnanci vybrat i jindy. Vše se koordinuje tak, aby se nenarušil běžný provoz firmy.

„Dobrovolnický program Podej ruku si už u nás našel své pevné místo. Je skvělé, že naši zaměstnanci mají chuť pomáhat druhým a že jim jako firma dokážeme v tomto ohledu vyjít vstříc,“ říká Karel Fronk, vedoucí oddělení udržitelného rozvoje ve Skanska.

Společnost si mezi své dlouhodobé cíle klade rozvoj komunit v místech, kde působí – ať už jde o trvalé provozy, kanceláře nebo stavby. Podpora dobrovolnictví patří mezi pilíře tohoto rozvoje. V Česku dobrovolníci pracovali v Praze, Ústí nad Labem, Dobřanech, Olomouci, Přerově, Prostějově a Třinci. Na Slovensku potom v Bratislavě, Košicích, Žilině, Prievidzi a Sklabini.

Podej ruku 2018 v číslech:

  • 91 dobrovolníků v České republice a 76 na Slovensku
  • 13 týmů v České republice a 6 na Slovensku
  • 7 obcí v České republice a 5 na Slovensku
  • přes 1 200 hodin odpracovaných hodin

Kontakt:
Tereza Mitošinková – Skanska a.s.
Tel: +420 737 257 075, e-mail: Contact

Tiskové zprávy najdete na www.skanska.cz/cz/News-and-press