Skanska v České Republice
c

Praga Studios má prvního nájemce

Tisková zpráva 27.03.2018 13:30 CET

Prvním nájemcem Praga Studios, karlínského projektu Skanska, je společnost Scott & Weber, která zde bude provozovat plně vybavené kanceláře s pětihvězdičkovým servisem určené k pronájmu.

Budova Praga Studios, která nyní vyrůstá mezi ulicemi Pernerova a Křižíkova v pražském Karlíně, má prvního nájemce. Stala se jím společnost Scott & Weber, která zde na ploše 1.350 m2 vybuduje své již sedmé pražské centrum plně vybavených kanceláří vhodných pro jednotlivce i firmy. Scott & Weber je českou jedničkou v provozování plně vybavených kanceláří a v budově ji bude patřit celé patro, které zaplní kanceláře s pětihvězdičkovým servisem určené k pronájmu zájemcům o reprezentativní administrativní prostory.

Karlín je dnes vyhledávanou lokalitou jak pro etablované firmy, tak pro nezávislé profesionály a start-upy. Těší nás, že Praga Studios díky Scott & Weber nabídne špičkové sdílené pracovní prostřední pro široké spektrum budoucích uživatelů. Obliba coworkingu stále vzrůstá a jsme rádi, že bude k dispozici jak na Visionary (Praha 7), tak v Praga Studios (Praha 8),“ uvádí Marie Passburg, ředitelka Skanska Property v České republice.

"Celosvětový trend plně vybavených kanceláří se naplno rozjíždí i u nás v České republice. Jedním z důkazů je otevření již sedmého kancelářského centra s plně vybavenými kancelářemi v Praze naší společností Scott & Weber. Jsem velice nadšen, že naše nejnovější centrum bude v nově vznikající budově Praga Studios v samém srdci Karlína. Zájemci se tak mohou těšit na kanceláře v oblacích, připomínající penthouse, tedy prostorný, slunný a vzdušný byt s terasou vysoko nad městem. Prosklené moderní kanceláře k pronájmu pro firmy i jednotlivce od společnosti Scott & Weber obsadí nejvyšší patro budovy. Jedná se o atraktivní komplex s terasou přímo na střeše budovy, s přilehlou zahradou pro sport, relax a zábavu, s dnes již nezbytnou kolárnou se sprchami a šatnami a také s atriem pro společenské akce. Vzhledem k tomu, že tým Scott & Weber zajišťuje pro své klienty nejen pětihvězdičkový servis, aby se mohli starat jen o své podnikání, ale také pro ně pravidelně připravuje sportovní i kulturní akce a další společenské události, byly tyto faktory podporující takzvaný well-being velice žádané," uvádí Adam Zvada, zakladatel a ředitel společnosti Scott & Weber, která je největším českým poskytovatelem plně vybavených kanceláří.

Praga Studios po svém dokončení v Q2 2019 nabídne téměř 12 000 m2 moderních kanceláří. Projekt, který svou architekturou i názvem odkazuje na industriální tradici daného místa, spojí byznys a umění.

Marie Passburg, dodává: „Chceme ukázat, že moderní administrativní budovy mají mnohem větší potenciál, který přesahuje jejich současné využití. Proto v Praga Studios vybudujeme atrium, kde bude možné pořádat koncerty, divadelní představení a výstavy. Netradičním uspořádáním atria vznikne místo využitelné jako jeviště a atypické schody budou sloužit k posezení diváků. Atrium bude dostupné nejen pro nájemce, ale i pro veřejnost.“

Skanska připravuje projekt Praga Studios tak, aby získal jak nejvyšší environmentální certifikaci LEED Platinum, tak i certifikaci WELL, která se zaměřuje na interiér budovy a posuzuje jeho vliv na zdraví a duševní pohodu lidí, jež v dané budově pracují.

Špičkové administrativní prostory třídy A doplní např. rozsáhlé relaxační zóny a střešní terasa s výhledem na Petřín i Pražský hrad. Nájemci budou moci využít také přilehlou zahradu sousedního projektu Corso Court. Developer vyvíjí pro své budovy moderní aplikaci, která propojí služby v budově a jejím okolí. Zaměstnanci firem sídlících v Praga Studios budou moci také využít bohatou nabídku inovativní gastronomické scény v Karlíně.