Skanska v České Republice
c

Kancelářský projekt Visionary hlásí čtyři měsíce před dokončením více než 60% obsazenost

Tisková zpráva 19.12.2017 12:45 CET

Kancelářský projekt Visionary v pražských Holešovicích hlásí čtyři měsíce před svým dokončením více než 60% obsazenost. Novým nájemcem se stala společnost WMC/ACTUM Digital, která si pronajala celkem 5 300 m2.

Visionary je naším prvním projektem v Praze 7 a musím říct, že zájem o moderní kanceláře v těsné blízkosti Nádraží Holešovice předčil naše očekávání. V současné době, tj. čtyři měsíce před dokončením Visionary, máme pronajato více než 60 % administrativních ploch. Těší nás, že vedle renomované poradenské společnosti bude ve Visionary sídlit i reklamní agentura WMC/ACTUM Digital,“ uvádí Marie Passburg, ředitelka Skanska Property.

Reklamní společnost WMC/ACTUM Digital, která dosud působila na Praze 4, přesune své kanceláře na Prahu 7, kde se soustřeďuje řada kreativních firem, komunikačních agentur, nezávislých výstavních galerií a některá vydavatelství. Po pronájmu 7.000 m2 globální poradenské společnosti je pak WMC dalším velkým nájemcem budovy.

„Pronájem kanceláří ve Visionary je pro naši firmu správným krokem - jedná se o moderní budovu situovanou v atraktivní lokalitě v blízkosti metra i dalších dopravních spojení. Líbí se nám, že budova je navržená nejenom pro pracovní využití, ale lidé zde můžou také odpočívat či sportovat. To dává možnost moderním firmám fungovat v nadstandardním prostředí. Díky tomu, že si prostory můžeme sami vybavit máme skvělou příležitost si pracovní prostředí přizpůsobit podle našich představ.“ říká Tomáš Vondráček, CEO WMC/ACTUM Digital.

Visionary je moderní kancelářský hub, který se nachází v blízkosti Nádraží Holešovice, mezi ulicemi Argentinská a Plynární. Po svém dokončení na jaře 2018 nabídne celkem 20 500 m2 administrativních prostor třídy A a 2 300 m2 maloobchodních ploch. Kancelářské prostory jsou v tuto chvíli ze 60 % pronajaty dvěma významným společnostem z oblasti poradenských služeb a reklamy. V přízemí Visionary bude otevřena restaurace Fresh & Tasty, lékařská klinika, lékárna a obchod se zdravou výživou Ošatka. Městská část Praha 7 ve Visionary otevře svou mateřskou školku.

Visionary usiluje o získání environmentální certifikace LEED Platinum a nově také WELL monitorující vnitřní prostředí z pohledu jeho uživatelů. Kromě zdravého a flexibilního pracovního prostředí Visionary nabídne také relaxační zóny: zahradu, multifunkční hřiště a venkovní kino, jež budou přístupné veřejnosti. Na střeše Visionary developer vybuduje běžeckou dráhu, první svého druhu v CEE. 

Holešovice čeká podle našeho názoru stejně zajímavá proměna, jakou prošel před lety Karlín, kdy se z rezidenční čtvrti, která jen neurčitě zakrývala svou industriální minulost, stala vyhledávaná městská část. Jsme rádi, že Visionary může v případě Holešovic přispět k tomuto přerodu a již nyní se těšíme na náš další projekt v této lokalitě s názvem Port7, který má ambici vytvořit u Nádraží Holešovice nové centrum celé oblasti,“ uzavírá Marie Passburg, ředitelka Skanska Property.