Skanska v České Republice
c

Rezidenční development Skanska v Čechách povede od ledna Petr Michálek

Tisková zpráva 21.11.2017 14:00 CET

Novým generálním ředitelem společnosti Skanska Reality a.s. se k 1. lednu 2018 stane Petr Michálek. Ve vedení společnosti nahradí Naďu Ptáčkovou, která ve společnosti skončila začátkem listopadu.

Vystudovaný stavební inženýr Petr Michálek přechází do rezidenčního developmentu Skanska ze stavební části Skanska a.s., kde působil více než patnáct let nejprve v oblasti financování a strategických investic, posléze jako výkonný ředitel divize a člen vedení. Od loňského roku je také členem dozorčí rady Skanska Residential Development Europe.

Do funkce byl jmenován předsedou představenstva Skanska Reality a.s., Mikaelem Mattsem. „Petr přichází v době, kdy trh s novými nemovitostmi prochází významným boomem. Jedná se o zkušeného lídra, který dále posílí naši vedoucí pozici na trhu. Považuji za důležité zmínit i jeho hodnotovou orientaci, díky které se budeme nadále moci prosazovat v tak náročném prostředí, jakým jsou akvizice a povolovací procesy,“ uvedl Matts s tím, že až do doby nástupu Michálka nadále řídí společnost on.

"Skanska Reality je jedním z nejsilnějších hráčů trhu v počtu prodaných jednotek, nicméně její jedinečnost vidím především v proklientském přístupu a zavádění inovací. Ať už se jedná o ekologická řešení jako je například systém šedé vody v bytových domech, projektování v systému BIM nebo transparentní plánování nových rezidenčních čtvrtí za účasti sousedů. V nové pozici chci podpořit inovace, provozní dokonalost a zaměřit se na zákazníka a na důležité partnery z řad dodavatelů a úřadů,“ dodal ke svému jmenování do funkce Petr Michálek.