Skanska v České Republice
c

Skanska Reality nabízí druhou etapu projektu Port Karolína. Po dvou měsících prodeje zbývá necelá třetina bytů.

Tisková zpráva 05.09.2017 15:00 CET

Skanska Reality, developerská část skupiny Skanska, na začátku července oficiálně zahájila prodej druhé etapy karlínského multifázového projektu nazvaného Port Karolína, který se nachází na břehu řeky Vltavy. V až osmipodlažním bytovém domě je naplánováno celkem 168 bytů, 18 ateliérů, 6 obchodních jednotek nepotravinářského charakteru a velkorysá prosklená třípodlažní kavárna. V návaznosti na svou zelenou strategii se Skanska Reality rozhodla nechat prověřit budovu této etapy nezávislou třetí stranou a cílí na certifikát BREEAM s tříhvězdičkovým hodnocením Very Good.

Nabízené byty jsou ve velikostech od 1+kk po 5+kk, podlahová plocha se pohybuje v rozmezí od 33 m2 do 159 m2. Většina bytů nabídne novým majitelům komfort lodžie či terasy. Na střeše osmého podlaží bude rezidentům k dispozici společná terasa o rozloze 72 m2, ze které se otevře výhled na atraktivní část Prahy – přes Holešovice, Troju až na Pražský hrad. Náročné klienty potěší Meeting point (centrum služeb) s denním provozem, jehož realizace se uskuteční již v rámci první etapy.

„Stejně jako v předchozí etapě, i zde mohu potvrdit enormní zájem. Za pouhé dva měsíce od spuštění prodeje máme v nabídce necelou třetinu bytů,“ uvedla Naďa Ptáčková, generální ředitelka Skanska Reality. “Prodej následující etapy proto plánujeme již na jaře příštího roku,“ doplnila závěrem.

Nezanedbatelným benefitem projektu v blízkosti cyklostezky je společná
sprcha pro mytí kol, kočárků či sprchování psů, umístěná v suterénu domu. Stavba je navržena s průkazem energetické náročnosti budovy B – velmi úsporná. To znamená například důkladné zateplení obálky budovy a kvalitní dřevěná francouzská okna s trojskly.

Základní údaje:

Název stavby: Port Karolína, 2. etapa

Lokalita: Praha 8 – Karlín

Developer: Skanska Reality a.s.
Prodejce: Skanska Home Center

Počet bytových jednotek: 168 bytů + 18 ateliérů
Průkaz energetické náročnosti budovy B – velmi úsporná.