Skanska v České Republice
c

Skanska dokončila akvizici dalších pozemků v Holešovicích. Vyroste na nich kancelářský kampus Port7

Tisková zpráva 29.05.2017 15:05 CET

Skanska Property Czech Republic pokračuje s výstavbou unikátních projektů na Praze 7.  V současnosti dokončila akvizici dalších pozemků v Holešovicích, kde vystaví administrativní centrum s jedinečnou pobřežní atmosférou přímo u Vltavy nazvaný Port7.

Skanska plánuje v oblasti vybudovat kampus, který bude samostatným miniměstem ve městě s perfektní dopravní dostupností. Projekt Port7 o celkové rozloze 48 000m2 nebude pouze moderním kancelářským centrem s ojedinělou atmosférou. Na břehu Vltavy v Holešovicích má vzniknout zároveň nová oblast s veškerou občanskou vybaveností – např. obchody, restaurace, školka, hotel, popřípadě prostory ke krátkodobému ubytování. Skanska nezapomíná ani na široké využití pro volnočasové aktivity, které se v této lokalitě přímo nabízí. V návrhu projektu se počítá s rozsáhlými plochami zeleně, kde budou moci lidé relaxovat po práci i sportovat.

„Jedinečnost projektu spočívá v tom, že vyroste přímo na břehu řeky Vltavy, což nám dává možnost vybudovat prostředí s neskutečnou atmosférou. Lidé, kteří budou v Port7 pracovat, budou moci využít třeba „plovoucí“ zasedačku. V kampusu počítáme dále s přístavem pro motorové čluny a menší lodě. Na upravených nábřežích a molech se budou pořádat kulturní a společenské akce všeho druhu a milovníky vodních sportů jistě potěší snadný přístup do řeky v relaxačních zónách. Chybět nebude ani stezka pro cyklisty a bruslaře,“ říká Marie Passburg, ředitelka Skanska Property Czech Republic.

Skanska plánuje zahájit stavební práce v průběhu roku 2019. Port7 nabídne také víceúčelová hřiště a služby, které si nájemníci a místní budou moci objednávat přes mobilní aplikaci.

Holešovice jsou v současnosti jednou z nejrychleji se rozvíjejících městských oblastí Prahy a stávají se stále více vyhledávaným místem nejen mezi developery, ale i nájemníky. Důvodem je mimo jiné výborná dopravní dostupnost - v blízkosti se nacházejí stanice metra, autobusu i tramvaje - a celkový potenciál místa.