Skanska v České Republice
c

Dobrovolníci ze Skanska pomáhali v akci Podej ruku

Tisková zpráva 11.04.2017 9:54 CET

Po třech úspěšných ročnících společnost Skanska pokračuje v dobrovolnické tradici čtvrtým ročníkem firemního dobrovolnického programu Podej ruku. Ten se konal v týdnu od 3. do 9. dubna.

Dobrovolných činností se mohou zaměstnanci účastnit v rámci placeného pracovního volna a systém práce je nastaven způsobem, aby kontinuita práce na stavbách, provozech a kancelářích zůstala zachována. Dobrovolnické aktivity pracovníci provádějí na více místech v České republice i na Slovensku, zaměstnanci pomáhají v centrech pro děti, seniory, na veřejných prostranstvích, ve školách, či nemocnicích.

„I dobrovolná práce může být jedním z velmi efektivních způsobů nejen jak budovat značku a loajalitu zaměstnanců, ale i k budování dobrých vztahů s našimi zákazníky žijícími v komunitách, ve kterých působíme,“ říká Magdaléna Dobišová, Chief Officer Ethics and D&I Skanska pro Českou republiku, Slovensko, Rumunsko a Maďarsko.

Dobrovolnický program Podej ruku odstartovala Skanska pilotním projektem v roce 2014, přičemž v průběhu let se do akce napříč Českou a Slovenskou republikou zapojilo zhruba 800 zaměstnanců, letos dalších 277.

Základní údaje o projektu Podej ruku 2017 - Týdnu dobrovolnictví Skanska:

Týden dobrovolnictví: 3. 4. 2017 – 9. 4. 2017

Celkový počet dobrovolníků: Skanska v ČR a SR: 277

Počet míst, kde dobrovolníci Skanska pomáhali: 29