Skanska v České Republice
c

Skanska odstartovala druhý ročník literární soutěže Bambini litera

Tisková zpráva 16.03.2017 11:05 CET

Praha (15. března 2017) – Skanska Reality, developerská část skupiny Skanska, odstartovala druhý ročník literární soutěže pro děti od 6 do 12 let, nazvané Bambini litera. Stejně jako vloni, i letos je úkolem soutěžících napsat maximálně dvoustránkovou pohádku.

Bambini litera

Podle skandinávského developera totiž chvíle, které stráví děti u tvůrčí činnosti společně s rodiči a prarodiči, dokáží upevnit vzájemné rodinné vazby. Druhý ročník soutěže probíhá od začátku března do 21. dubna 2017.  Dvacet nejlepších pohádek, které vybere odborná porota v čele se známou spisovatelkou Sandrou Vebrovou, následně vyjde v knižní podobě. Výtěžek z koupě knížek následně zamíří – stejně jako vloni – na dobročinné účely.

„Loňská účast dětí v soutěži předčila naše očekávání. V průběhu pouhých dvou měsíců nám od dětí přišlo celkem 336 pohádek. Malým spisovatelům nechyběla fantazie, a proto bylo poměrně náročné vybrat z uvedeného počtu dvacet vítězných pohádek,“ řekla Naďa Ptáčková, generální ředitelka Skanska Reality. „Z prodaných knížek jsme utržili 93 200 Kč, které jsme v závěru roku předali nadaci Eda, která je oporou rodinám se zrakově postiženými dětmi,“ doplnila závěrem.

Zájemci o účast v soutěži se mohou přihlásit přes registrační formulář Bambini litera, který je ke stažení na stránkách www.skanska.cz/reality.
Na těchto stránkách jsou i další doplňující údaje – například kompletní zadávací podmínky a pravidla soutěže a návod pro děti jak napsat svou první pohádku.

První knížku pohádek od dětí pro děti, která vyšla vloni, je možné zakoupit na stránkách www.skanska.cz/reality za prodejní cenu 199 Kč včetně DPH.