Skanska v České Republice
c

Podej ruku 2016 - Týden dobrovolnictví Skanska

Tisková zpráva 07.06.2016 14:15 CET

Praha (7. červen 2016) - týden od 30.5.2016 do 3.6.2016 byl letos ve společnosti Skanska věnovaný dobrovolné práci. Dobrovolnický program Podej ruku odstartovala Skanska pilotním projektem v roce 2014, přičemž v průběhu předchozích dvou let se do akce napříč Českou a Slovenskou republikou zapojilo zhruba 250 zaměstnanců. Letos se více jak 300 zaměstnanců rozhodlo pomáhat v centrech pro děti, seniory, na veřejných prostranstvích, ve školách, či nemocnicích.

"Naše aktivity v oblasti firemního dobrovolnictví jsou součástí našeho dlouhodobého cíle podnikat transparentně a zodpovědně na našem trhu. V regionech, kde působíme svou stavební činností, se často potřebujeme setkat s trpělivostí a pochopením místních obyvatel, či municipalit a zmíněným programem chceme dokázat, že umíme být nejen stabilním a spolehlivým zhotovitelem, ale i dobrým sousedem. Ve spolupráci s místními a městskými úřady, komunitními centry a dobrovolnickými organizacemi se snažíme prostřednictvím předem vybraných aktivit pomoci tam, kde je to v našich silách, "shrnuje smysl akce Magdaléna Dobišová, generální ředitelka Skanska SK a.s.

Po dvou úspěšných ročnících projektu Podej ruku společnost Skanska pokračuje v dobrovolnické tradici třetím ročníkem firemního dobrovolnického programu. Po zkušenostech z předchozích ročníků jsme dobrovolnictví rozšířili na celý týden, během kterého si zaměstnanci mohou libovolně zvolit vyhovující den aktivit. Dobrovolných činností se mohou zaměstnanci účastnit v rámci placeného pracovního volna a systém práce je nastaven způsobem, aby kontinuita práce na stavbách, provozech a kancelářích zůstala zachována. Dobrovolnické aktivity pracovníci provádějí na více místech v České republice i na Slovensku.

Firemní dobrovolnictví přináší benefity pro všechny zúčastněné strany. Soukromé firmy pomáhají  vybraným komunitám, čímž firmy samotné zlepšují své interní i externí vztahy, zvyšují povědomí o odpovědném podnikání i zvyšují loajalitu zaměstnanců vůči společnosti. Ze strany firem představuje dobrovolnictví nástroj, jak prostřednictvím zkvalitnění veřejných prostor, či zařízení sloužícím občanům, vyjádřit sounáležitost a poděkování za jejich spolupráci a trpělivost.

Základní údaje o projektu Podej ruku 2016 - Týdnu dobrovolnictví Skanska:

Týden dobrovolnictví: 30.5.2016 - 3.6.2015

Celkový počet dobrovolníků: Skanska v ČR a SR: 337

Celkový počet dobrovolníků: Skanska v ČR: 228

Celkový počet dobrovolníků: Skanska v SR: 109