Skanska v České Republice
c

Modernizovaný úsek důležité rychlostní silnice v okolí Nemilan dnes otevřen

Tisková zpráva 10.11.2015 10:50 CET

Olomouc (10. listopadu 2015) - dnes byl otevřen modernizovaný úsek důležité rychlostní komunikace spojující Lipník nad Bečvou, Olomouc, Mohelnici a Hradec Králové. Stavbu provedla společnost Skanska od 15. července do 10. listopadu letošního roku. Projekt v hodnotě 73,8 mil. Kč byl spolufinancovaný z evropských fondů v rámci operačního programu Doprava.

01

Skanska kompletně opravila více jak tři kilometry levého jízdního pruhu rychlostní silnice v okolí Olomouce - Nemilan. Modernizace rychlostní komunikace zahrnovala úplné odfrézování asfaltového povrchu silnice a odstranění cementobetonového krytu. Současně provedla betonáž monolitického odvodňovacího žlabu. Stavba si vyžádala i částečnou výměnu příkopových tvárnic a drenážních šachet. Na závěr Skanska položila nové krajnice, osadila ocelová svodidla a namontovala zpět betonová svodidla a osadila dopravní značení.

„Museli jsme úplně odstranit cementobetonový kryt o tloušťce až třiceti centimetrů a navíc odtěžit část konstrukčních vrstev a pak položit nové. Celkem jsme šli až do hloubky čtyřiceti centimetrů plus asfalt. Řidičům by se na nové silnici mělo tedy jezdit velmi bezpečně a pohodlně,“ říká Petr Maurer ze společnosti Skanska, která práce prováděla.

Základní údaje:

Název:   Stavba R 35 LP Nemilany
Investor: ŘSD ČR, Správa Olomouc
Zhotovitel: Skanska a.s.
Termín:  15. 7. 2015 do 10. 11. 2015
Stavební náklady: 73,8 mil. Kč bez DPH