Skanska v České Republice
c

Skanska prodala kancelářskou budovu Corso Court v Praze 8 společnosti Invesco Real Estate

Tisková zpráva 04.11.2015 11:40 CET

Společnost Skanska Property Czech Republic prodala svůj kancelářský projekt Corso Court v Praze 8 - Karlíně fondu vedenému globální společností pro správu investic Invesco Real Estate. Projekt, který usiluje o získání platinového certifikátu LEED, byl dokončen v červenci 2015.

Kancelářská budova Corso Court, navržená světově proslulým architektem Ricardem Bofillem, nabízí svým nájemcům moderní, jedinečné a efektivní kancelářské prostory. Díky své poloze nedaleko stanic metra Křižíkova a Florenc, v srdci rozvíjející se pražské podnikatelské čtvrti Karlín s mnoha okolními restauracemi, kavárnami a další občanskou vybaveností, nabízí Corso Court ideální podmínky k podnikání. Projekt je již ze 100 % pronajat přímo společnosti Skanska a společnosti Expedia. Obě společnosti se přestěhují do konce tohoto roku.

Celkem nabízí sedmipodlažní budova 17 200 m2 kancelářských prostor k pronajmutí. Kromě prostorného a ohromujícího atria se projekt pochlubí půvabnou veřejnou zahradou, kterou lze využít jak k odpočinku, tak k práci. Zahrada nabídne četné praktické prvky, jako je wi-fi připojení, dobíjecí zásuvky nebo šachové a pingpongové stoly.

Vzhledem k tomu, že jádrem strategie společnosti Skanska je udržitelnost, komplex Corso Court byl navržen s cílem vytvořit pracoviště, která podporují inovaci a produktivitu, a současně s ohledem na úsporu náklad. Této úspory je dosaženo zařazením moderních technických a ekologických řešení podpořených snahou o získání platinového certifikátu LEED.

Prodej budovy Corso Court potvrzuje stoupající tendenci pražského realitního trhu a zájem investorů o vysoce kvalitní projekty. „Po loňském prodeji budovy Riverview je toto druhá nemovitost, kterou jsme prodali společnosti Invesco Real Estate, a doufáme, že nebude poslední. Velice nás těší, že jsme našli takto spolehlivého partnera, který má zájem o nejmodernější produkty společnosti Skanska,“ říká Marie Passburg, Managing Director společnosti Skanska Property Czech Republic.

Tomáš Pícha, Director – Transactions, CEE v Invesco Real Estate uvádí: „Úspěšná akvizice budovy Corso Court, realizovaná v zastoupení jednoho z našich dlouhodobých německých klientů se samostatným účtem, je dokladem trvalé poptávky ze strany institucionálních investorů po kvalitních a významných nemovitostech pronajatých silným nájemcům v České republice. Načasování koupě tohoto aktiva bylo pro nás optimální a díky místnímu zastoupení, hlubokým znalostem místního trhu a více než deseti letům zkušeností s investicemi v daném regionu má IRE výborné postavení pro realizaci takových transakcí.“

V průběhu transakce využívala společnost Invesco Real Estate poradenské služby Colliers International, zatímco výhradním prodejním makléřem Skanska Property Czech Republic byla společnost Cushman & Wakefield. Právní poradenství zajišťovaly kanceláře Wilson and Partners na straně kupujícího a Dentons na straně prodávajícího.