Skanska v České Republice
c

Bytový dům Pod Vodárenskou věží

  • Bytový dům Pod Vodárenskou věží
  • Bytový dům Pod Vodárenskou věží
  • Bytový dům Pod Vodárenskou věží
  • Bytový dům Pod Vodárenskou věží

Elegantní stavba v dobré lokalitě, komorní dům s jen 44 byty. Luxus zde není jen o použitých materiálech, ale zejména v pojetí dispozic, které nabídnout dostatek prostoru a účelné uspořádání. 

 

Novostavba je navržena jako čtyřpodlažní moderně řešený dům s pátým, výrazně ustupujícím podlažím. Základním kompozičním prvkem objektu je kvádr, který má dvě roviny fasády navržené tak, aby působily dojmem dvou plášťů budovy. Každý plášť je navržen z jiného materiálu. 

 

Bytový dům obsahuje celkem 44 bytů s dispozicemi od 1+kk do 3+kk a obytnou plochou 39 m2 až 89 m2. Převažují byty 2+kk (28 bytů), zatímco garsoniéry 1+kk a byty 3+kk jsou zastoupeny ve stejném množství (8 a 8 bytů). V prvních dvou nadzemních podlažích je umístěno vždy jedenáct bytových jednotek, třetí a čtvrté nadzemní podlaží obsahují na každém patře deset bytů. V 5. NP, které je výrazně ustoupené, jsou navrženy pouze dvě bytové jednotky s velkými střešními terasami. 

 

Ke každému bytu náleží 1 sklepní kóje. K větším bytům (2+kk a 3+kk) je přiřazeno garážové stání. Byty v přízemí jsou opatřeny vlastními předzahrádkami. Všechny byty mají balkón, lodžii nebo terasu. Některé byty ve 3. a 4. NP mají k dispozici i jejich kombinaci.

Nalezeno

loading