Skanska v České Republice
c

Čtvrť Emila Kolbena

  • Čtvrť Emila Kolbena
  • Čtvrť Emila Kolbena
  • Čtvrť Emila Kolbena
  • Čtvrť Emila Kolbena
  • Čtvrť Emila Kolbena - Rohlik Point
  • Čtvrť Emila Kolbena - projektová identita
  • Čtvrť Emila Kolbena - terasa
  • Čtvrť Emila Kolbena - střešní terasa k loftovému bytu

Moderní pražská čtvrť

Původně průmyslová část Prahy si zachovává nezaměnitelného genia loci nedávné industriální minulosti. Zároveň se však díky plánům rozvoje města a aktivitám developerů postupně stává moderní pražskou čtvrtí. Nové bydlení, kompletní občanská vybavenost i příležitosti pro sportovní a umělecké aktivity – to budou brzy hlavní charakteristiky Nových Vysočan.

Její součástí bude také nová čtvrť Emila Kolbena - pětietapový rezidenční projekt, který roste na vysočanském brownfieldu. 

Benefity bydlení

Hezké okolí domu, park s dětským hřištěm, naučná stezka a klidný a bezpečný veřejný prostor s možnostmi komunitního a sportovního vyžití. To vše nově vznikající čtvrť nabízí.

Ve všech našich domech najdete místnost pro mytí zablácených kol, kočárků či domácích mazlíčků. Počasí už vám v pohybu venku neklade žádné limity!

Nespornou výhodou bydlení ve čtvrti Emila Kolbena je i její umístění jen 3 minuty chůze od stanice metra Kolbenova. 

Jedinečnost a identita

Kromě zvyšujících se nároků na kvalitu budov a zdravé vnitřní prostředí sílí akcent na rozvoj veřejného prostoru. 

Ve veřejném prostoru nově vznikající čtvrti budou postupně instalovány celkem čtyři Sloupy Emila Kolbena připomínající odkaz slavného podnikatele a inovátora. Autorem čtveřice děl je český sochař Matěj Hájek, který se ve spolupráci s ateliérem krajinářské architektury LAND05 podílel i na návrhu celého veřejného prostoru v této nově rostoucí čtvrti. První instalovanou realizací je plastika Rezistor. Záměrně užil starého značení pro symbol rezistoru, který se do současnosti užívá v elektrotechnickém značení ve Spojených státech. Odkazuje tím k přelomové etapě působení Emila Kolbena v zámoří. 

Nalezeno

loading