Skanska v České Republice
c

Skanska Reality je od Nového roku samostatnou společností

Tisková zpráva 06.01.2014 10:00 CET

Skanska Reality, jeden ze čtyř největších hráčů pražského developerského trhu, vystupuje od 1. ledna 2014 jako samostatný právní subjekt, a nikoli jako jedna z divizí spadající do stavební skupiny Skanska a.s. Odštěpení do nově založené společnosti Skanska Reality a.s. bylo dlouhodobě plánovaným krokem, neboť již v loňském roce developer reportoval přímo do mateřské Skanska AB ve Stockholmu.  

jpg

Společnost Skanska Reality a.s. i nadále zůstává rovnocenným partnerem ostatních částí skupiny působících na českém i slovenském trhu,“ řekl Mikael Matts, výkonný ředitel Skanska Reality.
A stejně jako doposud si budeme vyměňovat své znalosti a zkušenosti i spolupracovat při vytváření kvalitní značky nabízející nové bydlení,“ doplnil závěrem. 

V tuto chvíli tedy na českém trhu působí tři společnosti spadající do skupiny Skanska – Skanska a.s. zabývající se stavební činností (zejména dopravními, občanskými, bytovými a průmyslovými stavbami a facility managementem), Skanska Property Czech Republic s.r.o. soustředící se na komerční development a Skanska Reality a.s. zaměřená na rezidenční výstavbu.

Ředitelem Skanska Reality a.s. i nadále zůstává Mikael Matts. Za odbor Vývoje projektů a Akvizic zodpovídá od loňského podzimu Naďa Ptáčková, která měla dříve na starost odbor Prodeje a marketingu.