Skanska v České Republice
c

V prvním čtvrtletí se Skanska dařilo!

Tisková zpráva 21.05.2014 15:30 CET

První čtvrtletí roku 2014 bylo pro společnost Skanska v České a Slovenské republice úspěšné! I přes tvrdé konkurenční prostředí dokázala v prvních třech měsících zasmluvnit nové zakázky v hodnotě 3,2 mld. Kč. Jde o výrazné zlepšení oproti minulému roku, kdy za stejné období získala zakázky v hodnotě 1,1 mld. Kč. Současně se společnosti ve srovnání s prvním čtvrtletím minulého roku podařilo zvýšit tržby o 26% a to na 2,1 mld. Kč.

Tento nárůst je způsoben dvěma hlavními faktory:

Rozšiřování regionální působnosti v rámci České republiky a Slovenska
Díky rozšiřování regionální působnosti v rámci České republiky a Slovenska jsme získali desítky malých a středních regionálních zakázek v hodnotě 1,5 mld. Kč, což je nárůst o přibližně 50% oproti stejnému období minulého roku. Skanska za toto období vysoutěžila i největší objem veřejných zakázek ze všech stavebních firem. Velký podíl tohoto objemu tvoří projekt modernizace železničního uzlu Plzeň v hodnotě téměř 1,7 miliardy korun.
Oživení ekonomiky
Po několikaletém klesání HDP se očekává v letošním roce růst. Stavebnictví jako celek se pravděpodobně dotkne dna, vzhledem k tomu, že se po pětiletém úpadku stavebního trhu již další pokles v roce 2014 nepředpokládá. Toto lehké oživení ekonomiky, společně se zastavením poklesu stavebního trhu, je signálem mírného zlepšení.

I nadále musíme pokračovat ve snižování přímých nákladů na stavbách. Musíme se soustředit na řízení rizik a samozřejmě je nutné dále pracovat na rozšiřování naší regionální působnosti,“uvedl Dan Ťok, statutární ředitel Skanska a.s.