Skanska v České Republice
c

Skanska Reality dokončila luxusní projekt u obory Hvězda

Tisková zpráva 21.09.2009 0:00 CET

Praha 29 byty v dispozicích 1+kk až 6+kk pro tu nejnáročnější klientelu se může pochlubit právě dokončený projekt Rezidence Nové Petřiny, který se nachází v jedné z nejatraktivnějších pražských lokalit. Šestipodlažní budova stojí v Praze 6, v bezprostřední blízkosti obory Hvězda a noví obyvatelé zde mohou využívat vynikající občanské vybavenosti a dobré dostupnosti do centra nebo na letiště. Projekt je v tuto chvíli více než z poloviny vyprodán, ceny včetně DPH, garáže a sklepní kóje začínají na 73 780 korunách za metr čtvereční.

projekt Rezidence Nové Petriny

„Luxusní byty v době krize představují nejméně postižený segment na trhu, na druhou stranu klienti se zájmem o bydlení v této kategorii většinou s koupí nepospíchají a raději počkají na dokončení stavby, aby jejich investici nemohlo nic ohrozit. Více než polovina prodaných bytů tak splňuje naše očekávání a předpokládáme, že zbylé jednotky se podaří bez problémů prodat především díky výborné lokalitě, která dlouhodobě patří mezi nejpoptávanější,“ řekla k projektu Naděžda Ptáčková, obchodní a marketingová ředitelka Skanska Reality.

Rezidence Nové Petřiny je řešena jako bytový dům se dvěma komerčními jednotkami v přízemí. Bydlení zde je určeno klientům s vysokými nároky, což se odráží již ve standardní výbavě – byty mají dřevěná eurookna, elektronicky ovládané předokenní žaluzie či dřevěné třívrstvé plovoucí podlahy. Absolutně ojedinělé jsou i dva luxusní mezonetové byty s rozlehlými terasami navrženými v japonském stylu. V podzemí objektu budou mít obyvatelé a jejich návštěvníci k dispozici 34 parkovacích stání. Projekt bezbariérovým řešením vychází vstříc i potřebám osob se sníženou pohyblivostí.

Velkou výhodou umístění objektu je plná občanská vybavenost, zejména blízkost mateřské i základní školy, gymnázia, zdravotního střediska, obchodů a zastávek MHD v dosahu chůze. Do roku 2014 by sem měla být prodloužena i trasa metra A, vstup do stanice metra bude zhruba 100 metrů od projektu.

Stejně jako na většinu projektů v nabídce Skanska Reality se i na Rezidenci Nové Petřiny vztahuje bonusový program Složte si svou slevu. Ten představuje 5 produktů, které bezprostředně souvisejí s bydlením a zahrnuje dotace splátek hypotéky, pojistné produkty, klientské změny, kuchyňskou linku nebo předplacení poplatků za správu bytu na půl roku. Bonusy dosahují hodnot od 50 do 500 tisíc korun, v závislosti na konkrétním projektu a velikosti bytu. V případě Nových Petřin jde o 100 tisíc korun.

Základní údaje: Název stavby: Rezidence Nové Petřiny Lokalita: Praha 6 - Petřiny Developer: Skanska Reality a. s. Architektonické řešení: Ing. arch. Veronika Sajnerová, Ing. arch. Oleg Haman Počet bytových jednotek: 26 Počet ateliérů: 3 Počet komerčních jednotek: 2 Počet podzemních parkovacích státní: 34