Skanska v České Republice
c

Skanska přivítá společnosti Grafton a United Energy Coal Trading jako nové nájemce v kancelářské budově Nordica Ostrava

Tisková zpráva 08.11.2011 13:44 CET

Společnost Skanska Property Czech Republic podepsala ve třetím čtvrtletí roku 2011 dvě nájemní smlouvy na pronájem kanceláří v budově Nordica Ostrava.

Kancelárská budova Nordica Ostrava

Společnost Grafton, přední dodavatel personálního poradenství a jedna z největších nezávislých evropských firem vyhledávající zaměstnance, si od 1. prosince 2011 pronajme 340 m2kancelářské plochy v budově Nordica Ostrava.

„Budova Nordica se nám líbí jako moderní kancelářská budova, která nabízí ideální řešení prostoru, možnost expanze a vynikající umístění v centru Ostravy. Naši zaměstnanci, obchodní partneři a klienti uvítají její dopravní dostupnost a veškerou občanskou vybavenost v jejím blízkém okolí. Zároveň oceňuji přístup společnosti Skanska, která rozumí potřebám a způsobům komunikace nadnárodní společnosti jakou je Grafton a posunula nás kupředu v náhledech na námi požadovaný kancelářský prostor,“ konstatuje Ing. Martin Ježek, výkonný ředitel společnosti Grafton Recruitment, s.r.o.

Společnost United Energy Coal Trading (UECT), obchodník s energetickými komoditami a vedlejšími produkty, doplní stávající nájemce budovy Nordica na přelomu roku 2011/2012.  UECT, člen Energetického a průmyslového holdingu podepsal nájemní smlouvu na 155 m2kancelářské plochy v přízemí této sedmipodlažní, energeticky úsporné budovy.

„Ostrava byla pro výběr sídla společnosti vzhledem k našim aktivitám v tomto regionu strategickou lokalitou.  Poloha budovy Nordica, která má výborné napojení na městkou hromadnou dopravu a hlavní dopravní tepny, přispěla k našemu rozhodnutí umístit naše nové kanceláře právě do této budovy,“ říká Tomáš Novotný, výkonný ředitel společnosti United Energy Coal Trading.

Nordica Ostrava je první kancelářskou budovou v České republice s certifikací programu Green Building od Evropské komise pro energeticky úsporné budovy. Budova je navržena tak, aby spotřebovávala o 30 % méně energie, než stanovují české normy. Ekologicky vyspělá budova snižuje dopad na životní prostřední a nájemcům šetří náklady za energie. Budova nabízí pronajímatelnou plochu zhruba 12 000 m2a je zasazena přímo do centra Ostravy na nároží ulic Českobratrská a Soukenická. Vedle kanceláří a maloobchodních ploch disponuje také 129 parkovacími stáními ve dvou podzemních patrech.