Skanska v České Republice
c

Skanska pod drobnohledem profesorů úspěšně dokončila rekonstrukci ČVUT

Tisková zpráva 13.11.2013 13:30 CET

V těchto dnech jsme dokončili rekonstrukci dominantní 14ti podlažní budovy A Fakulty stavební a Fakulty informačních technologií v pražských Dejvicích.

CVUT_rekonstrukce I

Slavnostní otevření zrekonstruované budovy A – Fakulty stavební a Fakulty informačních technologií se uskuteční dne 18. listopadu 2013  od 17:00 hod. na Fakultě stavební ČVUT, Thákurova 7, Praha 6.

Rekonstrukce zahrnovala výměnu obvodového pláště i skladbu střechy, instalaci silno a slaboproudů, nových serveroven včetně dodávky aktivních prvků, klimatizace a vzduchotechniky a nových rozvodů ústředního topení. Nedílnou součástí bylo i doplnění nových prvků požární bezpečnosti a jejich důkladné prověření v součinnosti se stávajícími systémy a praktickou činností ostrahy objektu. Práce se prováděly za plného provozu a pod bedlivým dohledem pedagogů vychovávajících další generace stavbařů.

Více než 2/3 objemu z celkových téměř 180 mil. Kč realizovali vlastní střediska společnosti Skanska. Mezi nejvýznamnější patří oblast Lehkých obvodových plášťů, která demontovala stávající plášť budovy (Boletické panely) a následně namontovala novou modulovou fasádu.

 

Základní údaje:

Název stavby:                         ČVUT – rekonstrukce objektu A

Investor:                                 ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE, odbor výstavby a investiční činnosti

Zhotovitel:                              Skanska a.s., divize Pozemní stavitelství, závod Čechy 02

Začátek rekonstrukce:             02/2013

Konec rekonstrukce:               09/2013

Cena díla:                              180 mil. Kč