Skanska v České Republice
c

Skanska Reality zahájila prodej čtvrti Emila Kolbena v pražských Vysočanech

Tisková zpráva 20.07.2017 12:00 CET

Praha (20. července 2017) – Čtvrť Emila Kolbena je název nového bytového projektu, nacházejícího se jen 5 minut pěší chůze od stanice metra B “Kolbenova”, jehož prodej zahájila v uplynulých dnech původem skandinávská společnost Skanska Reality. První etapa nabídne celkem 133 bytů, více než tři čtvrtiny z nich jsou naplánovány ve velikostech 1+kk a 2+kk, budou proto vhodné pro singly, mladé páry, případně jako investiční koupě.

“Domy vyrostou v nově vznikajícím areálu, jehož součástí bude i multifunkční hřiště,” sdělila Naďa Ptáčková, generální ředitelka Skanska Reality. “Tři domy první etapy projektu jsme pojmenovali Malvína po manželce Emila Kolbena a Greta a Lilly po jejich dvou dcerách,” doplnila závěrem.

Nové bytové domy jsou naplánovány se sedmi nadzemními podlažími, horní dvě jsou navržena jako ustoupená. První etapa projektu nabídne celkem 133 nových bytů ve velikostech od 1+kk o rozloze 29 m2 po 4+kk o rozloze 103 m2. U bytů v prvním podlaží je počítáno s praktickými předzahrádkami, součástí těch v šestém a sedmém ustoupeném podlaží jsou velkorysé terasy, u většiny ostatních pak bude balkon či lodžie. Ve společných prostorech budov bude technické zázemí, kolárna s kočárkárnou a místnost se sprchou pro mytí kol, kočárků či zablácených psů. Domy jsou naplánovány v nízkoenergetickém standard s průkazem energetické náročnosti budovy B – velmi úsporná. To znamená například důkladné zateplení obálky budovy a kvalitní okna.

Základní údaje:

Název projektu: čtvrť Emila Kolbena
Jména bytových domů: Malvína, Greta, Lilly

Lokalita: Praha 9 – Vysočany

Developer: Skanska Reality a.s.
Prodejce: Skanska Home Center

Počet bytových jednotek: 133 bytů
Počet parkovacích stání: 102

Počet bytových domů: 3