Skanska v České Republice
c

Skanska odstartovala soutěž pro malé spisovatele nazvanou Bambini litera

Tisková zpráva 22.03.2016 16:35 CET

Praha (7. března 2016 ) – Skanska Reality, developerská část skupiny Skanska, odstartovala v první březnový den literární soutěž pro děti od 6 do 12 let, nazvanou Bambini litera.

Bambini litera

Úkolem soutěžících je napsat maximálně dvoustránkovou pohádku, jejíž obsah je spjatý s domovem, neboť Skanska nestaví pouhé byty a metry čtvereční, ale vytváří nové domovy a místa k životu, v nichž každá jednotlivost vychází z důkladné znalosti životního stylu klientů i jejich zkušeností. První ročník soutěže probíhá od 1. března do 10. května 2016. Dvacet nejlepších pohádek, které vybere odborná porota v čele se známou spisovatelkou Sandrou Vebrovou – ta je některými médii přirovnávána k české Joanne Rowlingové – následně vyjde v knižní podobě.


„Soutěží Bambini litera chceme podporovat rozvoj fantazie u dětí v období mladšího školního věku. Malým dětem, které se teprve učí číst a psát, mohou s napsáním pohádky pomoci rodiče či prarodiče a společná činnost tak může přispět k příjemně stráveným okamžikům v rámci domova, který by vždy měl evokovat pocit bezpečí
a zázemí,“ sdělila k tématu Naďa Ptáčková, generální ředitelka Skanska Reality.

Zájemci o účast v soutěži se mohou přihlásit přes registrační formulář Bambini litera, který je ke stažení na stránkách www.skanska.cz/reality. Na těchto stránkách jsou i další doplňující údaje – například kompletní zadávací podmínky a pravidla soutěže, návod pro děti jak napsat svou první pohádku a inspirativní ukázka pěti lidových švédských pohádek, které vyšly v knížce Švédské pohádky od nakladatelství Verzone.